Bildbomb - Dublin

Ska nog lägga in lite bilder från Dublin ändå! Även fast det inte blev så roliga bilder..
Ska berätta lite om staden också, som i sig själv var väldigt annorlunda men ändå som vilken storstad som helst.
På dom flesta shoppinggatorna fanns några småbutiker och några varuhus med fler butiker i. Men bortsett från det fanns det många jättestora varuhus som hade allt från kläder, smink, väskor, skor till hudvårdsprodukter och smink. Sen hade dom även sina egna NK eller vad man ska kalla det, Brown Thomas och Arnotts. Läste på många sidor att det var ganska dålig shopping. Men jag tyckte det var as bra, det fanns 2 bra shopping gator och det var Henry Street och Grafton street. Sen fanns även en butik som hette Pennys som hade i princip allt och var hur stort som helst. Där var allting väldigt billigt också så jag gick inte med mindre än 6 plagg til provhytten varje gång haha! Sen fanns det massa shoppingcentrar som låg intryckt på någon gata. Jervis blev min favorit med butiker såsom New Look, River Island, Vero Moda, Forever 21, Zara, Top Shop osv River Island blev en favoritbutik önskar sååå att den fanns i Göteborg, för det gör den inte va?

Man fattade inte alls vad dom sa! Verkligen ingenting, det är som om någon som lärt sig svenska skulle prata med någon skåning eller nåt. Det ska ju ändå vara engelska men det kan man lugnt säga att det inte vad. Måste berätta om handfaten också hahahah, det var liksom inte en kran och så vrider man till varmt eller kallt utan det var en kram med kokande varmt vatten och en med iskall så det var jävligt svårt att tvätta bort sminket haha! Men kortfattat är verkligen Dublin något helt eget. Allt folk var äkta roffar, luktade illa och var smutsiga. Det fanns inte en enda som inte rökte. Vem som helst kunde sätta sig på gatan och tigga pengar med en starbucksmugg som dom nyss druckit upp sitt kaffe i och sitta där på marken med en Arnotts påse och tro sig vara lite fattiga. Ändå verkade dom ha rätt mycket pengar haha..

O'connell street. Mittpunkten och största gatan, väldigt lik avenyn. Där ser ni även bussarna som var dubbeldeckare. Och kolla bara på det där bruna huset, hur gammalt och unket som helst haha.

Henry Street. Gooo shopping, allt fanns typ på den vägen!

Butlers Chocolate Café var typ ett lite café där dom sålde världens godaste varm choklad med marshmallows i. Det fanns även med oreo kakor och kaffe smak osv och så sålde dom även sina egna chokladkakor.

Hard Rock Café på the temple bar som var en gata med bara massa Pubar och sånt, proppfullt på kvällen och typ 1000 människor.

Ett roffigt litet Starbucks inklämt på en gata. Jeevligt gott kaffe hade dom iaf!

Bästa shoppingcentret!

Najs najs najs najs

Okej, nog var det varmare i Dublin, det fanns ingen snö och så. Men det var fortfarande KALLT och MINUSGRADER så inte fan går man klädd såhär då? Joooo tydligen gör man det i Dublin. Folk gick runt i små halvöppna tjocktröjor med uppdragna ärmar medans jag hade halsduk, vantar, dunjacka och mössa och  frös ihjäl?!

Inte ens en normal Fanta gick jag tag i, för ska inte klisterlappen runt vara grön?


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0