Ta bort RSS ikonen i menyn.

Själv något jag stör mig på är den jobbiga RSS ikonen längst ner i menyn, den lilla oranga. Så jag letade runt lite och hittade till slut hur man tog bort den. Man går in på design och kodmallar. Sen rullar man nästan ända ner (beroende på om ni lagt till något i slutet) och försöker hitta koden <div class="subside">
Under den finns det en kod som heter
<a href="index.rss" title="RSS"><img src="http://static.blogg.se/img/rss.gif" border="0" alt="RSS 2.0" /></a>

Ta bort hela den och spara sedan så ska RSS ikonen vara borta ;)

Skuggad rubrik.

Lärde mig något nytt idag! Nämligen hur man skuggar rubriktexten. Har inte testat än men antar väl att det funkar att göra med vilken test som helt på bloggen. Det var inte svårare än så att man letar upp koden /** Entry headers **/ sen klistrar man in text-shadow:2px 2px 3px #666; någonstans där under. Pixlarna står för för ungefär hur långt bort du vill ha din skugga från texten. Och #666 står för färgen för er som inte visste. När ni gjort det kommer det att se ut ungefär såhär i eran stilmall:
/** Entry headers **/
h3 {
font-family: times new roman;
font-size: 30px;
border-bottom: 0px solid #000;
text-shadow:2px 2px 3px #666;
font-weight: normal;
text-align: center;
color: #000;
margin: 0px 0px 10px 0px;
}
/** Entry headers **/
h3 {
font-family: times new roman;
font-size: 30px;
font-weight: normal;
text-align: center;
color: #000;
margin: 0px 0px 10px 0px;
text-shadow:2px 2px 3px #666; <-------
}

Om ni inte fattade vad jag menade med skuggad rubrik kan ni bara ta en titt på min rubrik om ni inte sett det än. Syns det inte behöver ni bara uppdatera sidan en gång ;)

Spotify premium nu!

Papi fixade premium till mig, så nu kan jag äntligen lyssna på mobilen och slipper reklamen haha, yes! Orkar inte hålla på och ladda hem en låt så fort man hittat något nytt och sen före över det till mobilen och allt. Så skönt att man slipper det nu då. Så imorn blir det en långpromenad i regnet med hörlurarna i öronen och spotify på :D Den synkar förtillfället mina playlists eller något fattade inte riktigt det där. Inte expert om man säger så haha!

På min playlist:

Kan visa lite vilka låtar som jag lyssnar på just nu för tillfället.

Fix you - Coldplay

Need you now - Lady Antebellum

Brush it off - Plan Three

If i had you - Adam Lambert

DJ got us fallin' in love - Usher

Overdrive - Ola

Cooler than me - Mike Posner

Heartbeats - Jose Gonzalez

You give me something - James Morrison

Pyramid - Charice
Där har ni lite var jag lyssnar på ;) Här är även min playlist jag använder mest just nu Jennifer's.

Prison Break.

Håller på att kolla på prison break nu. Jag gillar mer serier som lost och heroes och sånt. Skippar OC och gossip girl haha! Fastnade ordentligt vid datan igår och kollade massa avsnitt hela natten nästan. Nu är jag vaken igen och det är en regnig dag i gävle så antar väl att det blir till att kolla lite till till. Vad som gör prison break så extra bra är ju för att alla killarna är så hemskt snygga!
Wentworth Miller på den första bilden är ju det snyggaste som finns. Så är serien så spännande och bra så man kan inte sluta kolla! Så nu vet ni vart ni har mig dom främsta timmarna.

Ram rumt blogg och bilder + ta bort mellanrum

J A S M I N om Pyramid.:
kan du inte förklara hur man fixar en ram rum bloggen och bilderna? :)
Jo men visst, ram runt bloggen är inte alls svårt och tror säkert att många av er redan hittat det på designadinblogg.se.
Det är inte svårare än så att man går in på redigera stilmall och letar upp koden #wrapper{ och så klistrar du dit border: 2px solid #000000; 2px står för hur tjock du vill ha din ram och solid står för en rak helfärgad linje, alltså inte prickig eller så. Ungefär såhär:

#wrapper {
margin: 0px auto;
background: #fcdcea;
width: 750px;
padding: 8px;

border: 2px solid #000000;

För att få en ram runt bilderna vilket jag tycker kan vara väldigt snyggt om man välder en tunn ram. Och för er som har love som grundtema kanske märkt att ni får rosa prickar runt bilderna som efter ett tag försvinner? Det är även här man tar bort dom. Ändra så bara background till vit ist för rosa. Men om man nu vill ha ram runt bilderna, då gör man så att man går in på redigera stilmall och letar upp koden .image{ som ligger väldigt långt ner. Om det finns  en kod som heter border: där, ta då bort den och klistra ist in:
background: #000000;
padding: 2px;
Background står för vilken färg du vill ha på ramen och 2px står för tjockleken. Då kommer det att så ut ungefär såhär: 

.image {
background: #000000;
padding: 2px;
margin: 0px 6px 6px 0px;
}

Kan även visa hur man tar bort mellanrummen mellan bilderna (så som jag har gjort.) Det är inte svårare än att man letar upp satta kod .image{ Och ändrar margin till 0px auto; Då kommer det att se ut ungefär såhär:

.image {
background: #000000;
padding: 2px;
margin: 0px auto;
}

<br />
background: #000000;<br />
padding: 2px;

Pyramid.

Hittar inte låten på spotify den måste ju bara finnas annars blir jag sureeeeee. Så braaa.

Gamla bilder haha!

Åhhh kolla mitt superduper långa och fina hår på den första bilden. Dessvärre var det svart, men jag trivdes i det. Och så hade jag lugg till det också. Dom sista bilderna är från 2007, vintern i femman hahah! Så vad tycker ni, har jag förändrats eller inte? Haha :D

3 snygga:

Randina leggings. Vet inte vad ni tycker men jag tycker det verkar snyggt. Precis den randiga på bilden. Blir så mycket roligare med en vit tunika och en svart skinnjacka nu till hösten och så ett par svarta leggings med vita ränder på. Roligare än tråkiga svarta i alla fall. Dessa kommer från Vila och jag ska definitivt köpa dom. 44.99:- (rea)

Kedjehalsband med rosett. Blev helt kär i det när jag såg det på nätet. Så gulligt med rosetter och så snyggt med kedjehalsband. Ska kolla på det i affären för att se om inte rosetten är för stor för då tycker jag nog bara det blir för mycket. Halsbandet såg jag på lindexs hemsida. Hoppas det finns i butik bara.. Själv har jag väldigt mycket smycken som bara ligger i min låda. Ska hänga upp dom snyggt på väggen så man ser dom och har lättare för att välja något snyggt och variera sig lite när man ser hur mycket man har. När jag har gott om pengar tror jag nog att jag köper det. 129:-

Svart tunika/linne. När jag var i stan i förrgår gick jag in på Vila och såg mycket snyggt. Där köpte jag mitt vita linne med spets jag visade på bild. Där provade jag även det snygga svarta linnet på bilden. Mycket snyggare i verkligheten och jag känner att jag blir så avundsjuk på sånna där människor som har 1000 olika bedårande tunikor hemma i sin garderob. Blir helt till mig när jag ser så mycket fina kläder i andras garderober. Själv tycker jag nog att ett fint linne som det på bilden passar till allt. Till vardags med ett par jeans och en kofta och med lite snygga smycken till och lite mer smink blir det mer uppklätt. 199:-

Dresscode and facelook.


Moccajackan på, och så mittbena på det. Tror jag ska fortsätta så, känner mig bekväm i det. Har inte riktigt känt nåt speciellt för mitt nya korta hår. Det var bara tråkigt. Men snart ska jag slinga håret lite ljusare igen och så fortsätter jag med mittbena!

Heartless boy.


Kom hem med en bh och ett par trosor tillsammans med ett skärp för ynka 30 kronor och en väska, efter en till dag på stan. Nu har jag i princip allt jag behöver hihi!

Fråga mig om bloggdesign!

Jag fixar ju väldigt mycket med bloggdesign. Kunde ingenting från början och så var det en tjej som heter Kajsa som lärde mig lite grann. Själva grunden kan man säga. Sen efter det lärde jag mig själv. Jag har lärt mig allting på designadinblogg.se. Har designat min egen blogg med inspiration från topshops hemsida. Jag testade mig fram lite med färger, html koder och annat knep tills jag till slut (efter mååååånga dagar) blev nöjd. Så om ni har frågor om bloggdesign, fråga bara mig här på bloggen! :) Men jag är inte så hajj på att designa andras bloggar helt från början. Blir oftast inte så bra för jag vet ju inte vad andra vill och så tar det oftast väldigt lång tid för mig. Fråga mig inte hur jag kunnat lära mig så mycket om just bloggdesignen haha! För det har jag ingen aning om, jag bara testade mig fram från början och till slut lärde jag mig helt utan problem.

"h" om In mot gävle stad.:
hur får man 2 rader som du har på överskriften, en där uppe och en där nere?
snälla svara
Svar: Jo men visst det kan jag väl förklara. Tyckte det från början var en rolig grej som jag ville vara ensam om att ha. För det är inte mycket här i "designvärlden" som man får ha för sig själv. Idén har jag själv tagit från Felicia Frithiof. Något som jag tyckte var snyggt och ville prova mig fram om jag kunde fixa!
<hr size="2" width="60%" color="#cc00cc"> är koden till en linje vilket är var jag har 2 av vid min rublik. En över och en under. Width står för hur lång du vill ha din linje. Själv har jag 100% och "hr size" står för hur tjock du vill ha din linje. Jag har 3 på den övre och 1 på den undre linjen. För att få linjerna runt just rubriken (man kan sätta dom någon annan stans om man vill det för att dela upp bloggen lite snyggt) går man in på kodmallar och letar upp raden som heter <div id="content">. Sen klistar man in koderna så att <h3>§{Entry title}</h3> hamnar ensam, mitt emellan koderna:

Sen är det bara att klicka på spara så hoppas jag allt har hoppat rätt ;) Detta var ett exempel som några frågat mig om men jag har aldrig riktigt orkat förklara för någon men nu vet ni i alla fall.

5 månader sedan.

Haha bilder från hanna och annas tjejmiddag för 5 månader sen. Sjukt va linn och ebba har förändrats. Linn hade jättebrunt hår och ebbas hår var verkligen svart! Jag hade precis slingat mitt hår så det var mörkare än de är nu och jättelångt gämfört med nu :( Och kolla vad bleka alla var haha!

Spotify.

Mest till mig själv så jag kan synka dom till spotify från mobilen.

DANCE ANTHEMS
Jennifer's
2009
2010
Musik o sånt

Tom Joule.

Så sjukt snygga stövlar från Tom Joule. Byebye hunters så att säga haha! Dom kommer ut i brunt och mörkmörkmörkblå snart också och då har mami lovat mig ett par av dessa om jag är en snel flicka hehe. Skulle vilja att dom fanns i svart och en helguldig bricka och guldig rosett. Men rosett kan man ju bara köpa själv i en annan färg om man vill så ;) Så himla söta! Glad att jag inte köpte hunters haha, stor diss på dom tråkiga svarta stövlarna varje kotte i stan har nu för tiden!

Fascination.

Kom hem från stan med linnet från vila och så jackan som var på rea! Underbara fynd. Imorn ska jag till stan igen och kolla lite underkläder mm. så får se vad jag kommer hem med då. Puss sålänge.

In mot gävle stad.

Är i gävle för er som inte visste. Tog mig hit i tisdags morgon och stannas förmodligen enda tills på onsdag. Sen kommer jag hem och då blir det cup med fotbollen! Nu ska jag i alla fall in till staden och kolla lite. Har lyckats samla på mig lite pengar så ska försöka hitta lite grejer nu till hösten som kommer.

Julia Sheer

Helt sjukt, kan inte sluta lyssna! <3

RSS 2.0